Saltar al contenido principal

СОЛІДАРНІ З УКРАЇНОЮ

СОЛІДАРНІ З УКРАЇНОЮ

¡Шановні члени спільноти WAPCEPC!

Правління з глибоким занепокоєнням спостерігає за подіями, що розгортаються в Україні. На особистому рівні ми цінуємо членів спільноти WAPCEPC en Україні, і ми маємо намір провести на шу 16-ту всесвітню конференцію у Львові у 2024 році. Ми щиро наставлені до наших українських колег та членів нашої асоціації, які зараз перебува ють у облозі, які ховаються, побоюючись за своє життя.

На глобальному рівні дії російського уряду настільки далекі від цінностей, орієнтовани х на людину, що важко реагувати на це. Таким чином, ми спираємося на пристрасний захист Карла Роджерса сили справжнього міжособистіс ного діалогу у вирішенні конфліктів. У 1977 році, пишучи про вирішення міжкультурної напруженості під загрозою ядерної війн и, він написав:

"Що може змінити новий підхід до сімейного життя чи психотерапії, коли нашій планеті за грожує розпад? … Ми не можемо ухилитися від того, що наш світ — планета Земля — у смертельній небезпеці. цих величезних і небезпечних глобальних проблем?" (art. 115-116)

Далі він каже:

"Незалежно від того, чи ми говоримо про релігійні відмінності, чи про гіркоту, засновану на бідності проти багатства, чи недовірі, що ґрунтується на різних культурних звичаях, чи про бурхливу лють, яка виростає через расову дискримінацію чи смертельну багатовікову ворожнечу, пов'язану з низкою цих елементів, ми не знаємо про них, і про досвід використання навичок міжособистісно го спілкування, які допомагають розв'язати ці напруження… І саме завдяки тій більш повн ій і потужній людяності, з якою людина відноситься до людини, спілкування стає реальним, напруга зменшується , а стосунки стають виразними та зрозумілими, з прийняттям як негативного, так і позитивного. е кінцевий результат особистісно орієнтованої політики в міжгрупових тертях". (artículo 138-139)

Проте цей справжній діалог неможливий під загрозою насильства. Ми закликаємо негайно припинити потік насильства та агресії з боку російських військ в Україн і, щоб можна було зробити справжні кроки до примирення та миру.

Щиро Ваше,
Правління WAPCEPC